Geschiedenis sudoku Het spel sudoku is razend populair onder de puzzelaars. Maar weten we ook de geschiedenis van dit cijferspel? Het is namelijk een geweldig verhaal ... speel hier !
Sudoku oplosser Eenvoudige sudoku's zijn vaak op te lossen door zelf getallen in te vullen. Als je een moeilijkere variant kiest, kan het voorkomen dat je op e... speel hier !

Boeken met sudoku's

Hoewel het tegenwoordig mogelijk is om diverse spellen online te spelen, is het soms ook fijn om gewoon een papieren puzzelboek te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je iets te doen wilt hebben, kun je een puzzelboek eenvoudig meenemen. Niet iedereen beschikt namelijk over een tablet of heeft internet in het buitenland. Een sudoku boek is verkrijgbaar voor spelers van verschillende niveaus. Naarmate je het boek doorwerkt speel je steeds moeilijkere puzzels.

Sudoku boek van Peter Ritmeester

Een grote naam op het gebied van puzzels en sudoku's is Peter Ritmeester. Hij is de man achter de speciale sudoku puzzels in NRC Handelsblad en hij heeft vele (sudoku)boeken op zijn naam staan. Een voorbeeld is Alle Dagen Weg Met Sudoku. Dit boek bevat ook de bekende puzzels met vier grijze vlakken in het midden. Ook in deze vakken moeten de cijfers één tot en met negen voorkomen. 99 Sudoku is een puzzelboek waar je, zoals de naam al aangeeft, erg lang mee kunt doen. Met 99 puzzels te gaan ben je wel even zoet. Voor de afwisseling kun je ook kiezen voor 99 Taalpuzzels. De echte puzzelaar hoeft zich niet te vervelen.

Sudoku boek met handige tips

Als je net begint met het maken van sudoku's, is het handig als je een beetje begeleiding krijgt. In Los Elke Sudoku Op van Wil Schilders krijg je stapsgewijze tips, zodat je direct aan de slag kunt. Hetzelfde geldt voor het boek De Achterkant Van Sudoku. In dit leuke boek staan de spelregels en achtergrondinformatie over de puzzels.