Tip: sudoku trucs voor paren en triplets Als je klaar bent met de puzzels voor beginners, kun je beginnen aan de moeilijkere varianten. Deze zijn niet zo eenvoudig op te lossen, maar met d... speel hier !
Tip: los een killer sudoku op Gevorderde puzzelaars kunnen zich wagen aan een zogenaamde killer sudoku. Dit is een puzzel die moeilijker is op te lossen en daarom ook om andere ... speel hier !

Online sudoku

Het maken van sudoku's is al jaren erg populair. De eerste sudoku puzzels stonden in Amerikaanse en daarna in Japanse tijdschriften. In Nederland hebben de meeste Nederlandse kranten ook een puzzelpagina met een sudoku. De huidige maatschappij is volledig gericht op het internet, daardoor zijn er ook diverse spellenwebsites ontstaan. Er zijn verschillende websites waar je online sudoku en andere (denk)spellen kunt spelen. Een voordeel van de online variant is dat je foute antwoorden direct kunt corrigeren. Het is de perfecte plek om verschillende soorten sudoku's te oefenen.

Variaties in online sudoku

Het internet is dé plek waar je alles op het gebied van sudoku kunt uitproberen. Hier vind je vaak de mooiste, leukste en meest uitdagende spellen. Er bestaan bijvoorbeeld varianten met een apart ontwerp. Dat is weer eens wat anders dan de standaard vakjes met cijfers die je overal ziet. Op het internet is alles mogelijk. Zo ook een combinatie tussen tetris en sudoku. Ben je de cijfers moe, dan kan er sudoku zonder cijfers maar met bloemen worden gespeeld. Het gaat om hetzelfde principe, alleen moeten de bloemen nu één keer per rij, kolom en blok voorkomen.

Speel sudoku op je computer

Naast de mogelijkheid om sudoku online te spelen, bestaan er ook speciale sudokucomputers. Er zijn diverse spellen die niet online hoeven worden gespeeld, maar op je computer kunnen worden geïnstalleerd. Deze spellen bieden diverse mogelijkheden om dit uitdagende denkspel te spelen. Een leuke variant is Sudoku Ball Detective. Door het maken van puzzels, moet jij als detective een moord oplossen.

Artikelen

Online denkspellen spelen

Sudoku is uiteraard niet het enige denkspel dat online of op een smartphone kan worden gespeeld. Deze spellen zijn erg populair bij jong en oud. Ze zijn uitermate geschikt om de hersenen en in sommige gevallen het geheugen te trainen. Een kenmerk van denkspellen is dat je er door te oefenen vaak beter in kunt worden. Je moet net als bij een s

Lees meer...

Sudoku op je smartphone

De smartphone is een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven geworden. Het liefst zijn we de hele dag online, of dat nou op social media is of tijdens het spelen van spelletjes. Er zijn tegenwoordig duizenden apps beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Er bestaan spelletjes die speciaal voor de smartphone zijn ontwikkeld en voor veel bekende sp

Lees meer...