Tip: sudoku trucs voor paren en triplets Als je klaar bent met de puzzels voor beginners, kun je beginnen aan de moeilijkere varianten. Deze zijn niet zo eenvoudig op te lossen, maar met d... speel hier !
Online lessen volgen De ontwikkelingen van het internet hebben ervoor gezorgd dat informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen te vinden is. Als je niet precies w... speel hier !

Online denkspellen spelen

Sudoku is uiteraard niet het enige denkspel dat online of op een smartphone kan worden gespeeld. Deze spellen zijn erg populair bij jong en oud. Ze zijn uitermate geschikt om de hersenen en in sommige gevallen het geheugen te trainen. Een kenmerk van denkspellen is dat je er door te oefenen vaak beter in kunt worden. Je moet net als bij een sport als voetbal of tennis bepaalde technieken beheersen. Een verschil is dat deze technieken niet fysiek zijn, maar mentaal. Bij schaken moet je bijvoorbeeld inzicht hebben in de zetten van jezelf en de tegenstander. Voorbeelden van denkspellen die online kunnen worden gespeeld zijn schaken, dammen, bridge, memory en mahjong. Een aantal spellen zullen hier worden besproken.

Mahjong: een online denkspel

Een online denkspel dat ook in de oosterse sferen zit net als sudoku, is mahjong. Het spel bestaat uit een patroon van stenen met diverse tekens en afbeeldingen. Je moet telkens twee dezelfde tekens of afbeeldingen selecteren, waarna deze zullen verdwijnen. Het hele speelveld moet op deze manier leeg worden gespeeld. Het weghalen van stenen is echter niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Je kunt de stenen namelijk alleen selecteren als ze aan alle kanten vrij liggen. Let op: deze online versie heet Mahjong, maar is anders dan het originele Mahjong spel dat met meerdere spelers wordt gespeeld en waar andere regels gelden.

Ook dammen kan online

Heb je dammen altijd al een leuk spel gevonden, maar kun je niet altijd een tegenstander vinden die met je wilt spelen? Probeer dan eens online dammen. Dit is een van de online denkspellen die precies overeenkomt met het echte spel. Je speelt tegen de computer of een menselijke tegenstander. Je begint met een zet met een steen van de voorste rij. Het doel is dat je een dam maakt door de achterste rij te bereiken en daarna alle stenen van de tegenstander weg te spelen.