Sudoku op je smartphone De smartphone is een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven geworden. Het liefst zijn we de hele dag online, of dat nou op social media is of tijd... speel hier !
Tip: sudoku trucs voor paren en triplets Als je klaar bent met de puzzels voor beginners, kun je beginnen aan de moeilijkere varianten. Deze zijn niet zo eenvoudig op te lossen, maar met d... speel hier !

Online lessen volgen

De ontwikkelingen van het internet hebben ervoor gezorgd dat informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen te vinden is. Als je niet precies weet hoe iets werkt, hoef je het maar in te typen en je vindt verschillende websites met uitleg en tips. Dat geldt ook voor het spelen van sudoku. Verschillende mensen hebben bijvoorbeeld filmpjes op YouTube geplaatst, die stap voor stap laten zien hoe je een sudoku puzzel moet aanpakken.

Leer meer over verschillende patronen

Naast de reguliere uitleg, zijn er ook video's te vinden, waar men dieper ingaat op specifieke patronen die het maken van een sudoku makkelijker kunnen maken. Op het YouTube-kanaal van Sudoku Guy zijn wel 25 online lessen te vinden die beginners op weg helpen en uiteindelijk moeilijke technieken uit de doeken doen. Leer meer over het zwaardvis patroon of de wolkenkrabber. De duur van deze lessen die online kunnen worden gevolgd varieert van een aantal minuten tot meer dan een kwartier.

Andere online lessen over sudoku

Naast filmpjes die je kunt bekijken, kun je natuurlijk ook op websites zoeken naar uitleg en tips. PlaySudoku.nl is een van deze websites waar je alles kunt vinden over sudoku. Als je vast bent gelopen tijdens het maken van een puzzel kun je ook op zoek gaan naar een sudoku oplosser om je op weg te helpen. Hier zul je echter minder van leren dan wanneer je je zelf aan een puzzel waagt. Het is niet erg als je niet direct een oplossing vindt. Denk er nog eens rustig over na, wellicht zie je alles na een tijdje weer helemaal helder en is de oplossing eenvoudiger dan je denkt.