Sudoku op je smartphone De smartphone is een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven geworden. Het liefst zijn we de hele dag online, of dat nou op social media is of tijd... speel hier !
Tip: hints die je helpen zoeken Er zijn verschillende tactieken voor het maken van een sudoku puzzel. Wanneer je net begint, is het verstandig om je eerst in te lezen. Je kunt uit... speel hier !

Sudoku leren spelen

Ben je iemand die altijd kruiswoordpuzzels, Zweedse woordzoekers of cryptogrammen maakt? Dan zijn sudoku's wellicht ook iets voor jou. Ook als je een echte talenknobbel hebt, kun je je aan deze puzzel wagen. Om een sudoku succesvol te kunnen oplossen, moet je namelijk vooral logisch nadenken en een beetje analytisch inzicht hebben. Door de verschillende niveaus en varianten van het spel, is het een zeer geschikt spel voor alle leeftijden. Sudoku leren is eenvoudig!

Sudoku leren door het te doen

Een spel leer je het beste door zelf aan de slag te gaan. Er zijn diverse boeken verkrijgbaar voor verschillende niveaus. De puzzelboeken bevatten vaak een groot aantal sudoku's, waarmee je wel even zoet bent. Sudoku leren spelen gaat razendsnel als je een van deze boeken doorwerkt. Een aanrader zijn de boeken van Peter Ritmeester. Hij werkte jarenlang voor de World Puzzle Federation en heeft de sudoku's die verschijnen in NRC Handelsblad ontwikkeld. Deze puzzels zijn speciaal, omdat ze vier grijze vlakken in het midden hebben. Ook in deze vlakken moeten de cijfers van één tot en met negen voorkomen. In sommige gevallen maakt dit de sudoku eenvoudiger, maar zeker niet altijd.

Bekijk video's online

Sudoku leren spelen kan ook door video's op YouTube te kijken. Deze video's geven diverse tips. Er worden bijvoorbeeld patronen getoond die je kunt gebruiken. Er zijn filmpjes met uitleg voor puzzels van verschillende niveaus. Vaak kun je veel van anderen leren. Wellicht krijg je nieuwe ideeën voor een puzzel die al lang is blijven liggen.

Artikelen

Sudoku oplosser

Eenvoudige sudoku's zijn vaak op te lossen door zelf getallen in te vullen. Als je een moeilijkere variant kiest, kan het voorkomen dat je op een gegeven moment niet meer weet hoe je verder moet. Je kunt dan een aantal dingen doen. De eerste is de puzzel een paar uur of een nachtje laten liggen. Wellicht zie je het een tweede keer allemaa

Lees meer...

Online lessen volgen

De ontwikkelingen van het internet hebben ervoor gezorgd dat informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen te vinden is. Als je niet precies weet hoe iets werkt, hoef je het maar in te typen en je vindt verschillende websites met uitleg en tips. Dat geldt ook voor het spelen van sudoku. Verschillende mensen hebben bijvoorbeeld filmpjes o

Lees meer...

Boeken met sudoku's

Hoewel het tegenwoordig mogelijk is om diverse spellen online te spelen, is het soms ook fijn om gewoon een papieren puzzelboek te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je iets te doen wilt hebben, kun je een puzzelboek eenvoudig meenemen. Niet iedereen beschikt namelijk over een tablet of heeft internet in het buitenland. Een s

Lees meer...