Sudoku oplosser Eenvoudige sudoku's zijn vaak op te lossen door zelf getallen in te vullen. Als je een moeilijkere variant kiest, kan het voorkomen dat je op e... speel hier !
Spelregels voor sudoku Sudoku is eenvoudig te leren. Ondanks dat het een spel is met cijfers, hoef je niet goed te zijn in wiskunde. Het spel vraagt voornamelijk om logis... speel hier !

Sudoku tips

Het oplossen van een sudoku kan soms behoorlijk complex zijn. Daarom is het handig als er een paar tips worden gegeven, over hoe je een lastige situatie het beste kunt aanpakken. Playsuduko.nl heeft een aantal van deze adviezen verzamelt en uitgewerkt. Zo zal het oplossen van je puzzel nog sneller en eenvoudiger gaan.

Handige sudoku tips voor beginners

Als je net bent begonnen met het spelen van sudoku, is het niet vreemd als je sommige puzzels niet of in ieder geval niet direct kunt oplossen. Je moet er een handigheid in krijgen door het vaak te doen. Daarnaast moet je je niet laten afschrikken door het gebruik van cijfers. Er is geen hoogstaande wiskundige kennis nodig voor het oplossen van een sudoku puzzel, alleen een goede dosis logisch inzicht. Als je aan een puzzel begint, kun je eerst beginnen met het controleren van alle rijen, kolommen en blokken om te zien of er getallen kunnen worden ingevuld. Daarnaast kun je ook mogelijke oplossingen opschrijven, waarvan je op het eerste gezicht niet honderd procent zeker bent. Naarmate het spel vordert, worden de mogelijkheden beperkt en kun je het spel oplossen.

Sudoku oplosser

Als je er zelf echt niet uitkomt, maar je wilt toch graag een oplossing, dan kun je op zoek gaan naar een sudoku oplosser. Dit zijn online programma's, waar je de vaststaande cijfers moet invullen. De computer toont met een druk op de knop de volledige oplossing. Naast een volledige oplossing kun je bij het online spelen ook vaak vragen om hints. Je krijgt dan de getallen te zien van één of meerdere vakjes.

Artikelen

Tip: hints die je helpen zoeken

Er zijn verschillende tactieken voor het maken van een sudoku puzzel. Wanneer je net begint, is het verstandig om je eerst in te lezen. Je kunt uiteraard direct beginnen met het invullen van de cijfers, maar als je hier nog moeite mee hebt zijn er diverse manieren die je kunnen helpen zoeken. Deze variëren in moeilijkheid, dus kies er ee

Lees meer...

Tip: los een killer sudoku op

Gevorderde puzzelaars kunnen zich wagen aan een zogenaamde killer sudoku. Dit is een puzzel die moeilijker is op te lossen en daarom ook om andere sudoku tips vraagt. Het speelveld van een killer sudoku verschilt in die zin van een reguliere puzzel dat er vlakken van verschillende vormen zijn, waar boven in de hoek een getal staat. De cijfers

Lees meer...

Tip: sudoku trucs voor paren en triplets

Als je klaar bent met de puzzels voor beginners, kun je beginnen aan de moeilijkere varianten. Deze zijn niet zo eenvoudig op te lossen, maar met de juiste hulp kom je al een heel eind. Het lastige aan moeilijkere sudoku's is dat een vakje soms meerdere mogelijkheden heeft. Als je dan voor het verkeerde cijfer kiest, kan je hele puzzel in

Lees meer...