Boeken met sudoku's Hoewel het tegenwoordig mogelijk is om diverse spellen online te spelen, is het soms ook fijn om gewoon een papieren puzzelboek te hebben. Wanneer ... speel hier !
Sudoku oplosser Eenvoudige sudoku's zijn vaak op te lossen door zelf getallen in te vullen. Als je een moeilijkere variant kiest, kan het voorkomen dat je op e... speel hier !

Sudoku op je smartphone

De smartphone is een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven geworden. Het liefst zijn we de hele dag online, of dat nou op social media is of tijdens het spelen van spelletjes. Er zijn tegenwoordig duizenden apps beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Er bestaan spelletjes die speciaal voor de smartphone zijn ontwikkeld en voor veel bekende spellen is een app gecreëerd. Voorbeelden zijn Wordfeud (Scrabble), Trivia Crack (Triviant) en Monopoly. Naast deze bekende spellen, bestaan er ook verschillende soorten apps waarmee je sudoku kunt spelen.

Kies een sudoku app

Vrijwel alle besturingssystemen bieden een sudoku app aan. De meesten hebben er zelfs meerdere. Het uiterlijk van deze spellen kun je vaak aanpassen naar je eigen smaak en je kunt kiezen uit diverse varianten van sudoku. Standaard is dat er diverse niveaus te spelen zijn. Een voordeel van online spellen en apps is dat je om hints kunt vragen. Wanneer je een moeilijk spel aan het spelen bent en helemaal vast bent gelopen, kun je het dan toch gewoon afmaken. Daarnaast bestaat een sudoku app vaak uit een groot aantal verschillende puzzels, zodat je iedere keer weer een nieuwe uitdaging krijgt.

Speciale sudoku apps

Naast de standaard sudoku puzzels, waar je de cijfers in een veld van 9x9 moet invullen, zijn er ook apartere apps verkrijgbaar. Voor Android en iOS bestaan er apps die sudoku combineren met bingo en ninja graphics. De echte beginners kunnen zich amuseren met Learning Sudoku. Deze app leert je alles wat je moet weten om een puzzel te kunnen oplossen.