Tip: sudoku trucs voor paren en triplets Als je klaar bent met de puzzels voor beginners, kun je beginnen aan de moeilijkere varianten. Deze zijn niet zo eenvoudig op te lossen, maar met d... speel hier !
Sudoku op je smartphone De smartphone is een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven geworden. Het liefst zijn we de hele dag online, of dat nou op social media is of tijd... speel hier !

Tip: los een killer sudoku op

Gevorderde puzzelaars kunnen zich wagen aan een zogenaamde killer sudoku. Dit is een puzzel die moeilijker is op te lossen en daarom ook om andere sudoku tips vraagt. Het speelveld van een killer sudoku verschilt in die zin van een reguliere puzzel dat er vlakken van verschillende vormen zijn, waar boven in de hoek een getal staat. De cijfers in de vlakken moeten opgeteld evenveel zijn als dat getal. Daarnaast moeten de getallen één tot en met negen in de rijen, kolommen en blokken (3x3) precies één keer voorkomen. In de vlakken met verschillende vormen, mogen de cijfers ook niet vaker dan één keer worden genoteerd.

Sudoku tips voor killer sudoku's

Net als bij een reguliere sodoku puzzel kun je eerst kijken welke getallen je zo kunt invullen. Als er een vlak is, waar bovenaan het nummer drie staat, is het vanzelfsprekend dat de cijfers één en twee moeten worden ingevuld. Als je deze getallen hebt ingevuld, heb je een begin gemaakt en verloopt het invullen van de rest van de getallen vaak een stuk eenvoudiger. Een andere tip is de getallen in de rijen en kolommen op te tellen. De cijfers één tot en met negen moeten opgeteld altijd op 45 uitkomen.

Kijk naar mogelijkheden en onmogelijkheden

Een sudoku tip voor het oplossen van deze puzzel is dat je niet alleen moet zoeken naar cijfers die je zeker kunt invullen. Bekijk alle hokjes en zoek naar plaatsen waar een bepaald cijfer zeker niet kan voorkomen. Deze kun je elimineren van de mogelijkheden, waardoor je dichter bij de oplossing komt.