Tip: hints die je helpen zoeken Er zijn verschillende tactieken voor het maken van een sudoku puzzel. Wanneer je net begint, is het verstandig om je eerst in te lezen. Je kunt uit... speel hier !
Boeken met sudoku's Hoewel het tegenwoordig mogelijk is om diverse spellen online te spelen, is het soms ook fijn om gewoon een papieren puzzelboek te hebben. Wanneer ... speel hier !

Over Play Sudoku

Alles wat je wilt weten over sudoku is nu verzamelt op één website. Wil je meer weten over de geschiedenis, of wil je weten hoe het spel precies wordt gespeeld? Play Sudoku vertelt het je allemaal. Sommige mensen zullen wellicht denken dat er niet veel uitleg nodig is voor dit spel. Het is toch alleen een kwestie van wat cijfertjes invullen. Er komt echter toch iets meer bij kijken. Je vindt hier daarom een aantal handige tips die je op weg helpen.

Speel in een puzzelboek of in de krant

Er zijn verschillende manieren om sudoku te spelen. Tegenwoordig heeft iedere krant wel een puzzelpagina waar één of meerdere keren per week een sudoku puzzel in staat. Deze puzzels wijken soms af van de reguliere spellen. NRC Handelsblad staat bijvoorbeeld bekend om zijn sudoku's met vier extra vlakken waar de cijfers één tot en met negen moeten worden ingevuld. Bij een andere variant moeten ook diagonaal deze cijfers voorkomen. Zo heeft ook de gevorderde speler nog een extra uitdaging. Naast sudoku's in de krant, kun je ook een puzzelboek aanschaffen. Hier staan vaak een groot aantal spellen in waar je wel even zoet mee bent. 

Ga met de tijd mee en lees op Play Sudoku meer over online spellen

Spelletjes kunnen tegenwoordig ook online worden gespeeld. Er zijn diverse websites waar je sudoku kunt spelen. Een voordeel van deze online spellen is dat je kunt aangeven op welk niveau je wilt spelen en je kunt om hints vragen. Wil je graag nog meer uitdaging tijdens, dan kun je op YouTube diverse filmpjes bekijken over speltechnieken. Liever de papieren versie? Ga dan bijvoorbeeld naar AKO.nl, via onderstaande banner, daar kun je talloze sudokuboeken bestellen!

140.000 boeken binnen 24 uur in huis!